Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fredrik Virtanen anmäler Resumé för förtal

Publicerad: 25 november 2017, 19:43

Fredrik Virtanen.

Foto: Aftonbladet.

UPPDARERAD. Aftonbladet-krönikören anmäler Resumé efter vår intervju med Cissi Wallin.


Ämnen i artikeln:

Johan Såthe#MeTooFredrik VirtanenCissi Wallin

Aftonbladets journalist Fredrik Virtanen uppger att han tänker anmäla Resumé och dess ansvarige utgivare för grovt förtal. I ett meddelande till Resumé skriver Fredrik Virtanen att han även kommer att anmäla ansvarig utgivare på SVT Nyheter för publiceringar gjorda på nätet, för grovt förtal.

UPPDATERING: Fredrik Virtanen ändrar sig om anmälan mot Resumé och SVT

Det är en intervju med medieprofilen Cissi Wallin som fått Fredrik Virtanen att reagera starkt. Cissi Wallin hade en stor roll i att #Metoo-rörelsen fick stark spridning i Sverige. Fredrik Virtanen menar att han borde fått chans att bemöta de uppgifter som kom fram i intervjun.

– Intervjun som Resumé gjorde med Cissi Wallin hade fokus på #metoo-rörelsen och dess konsekvenser samt hur hon tänkte när hon anmälde Fredrik Virtanen, trots att fallet redan var nedlagt av rättsväsendet, säger Resumés chefredaktör Johan Såthe.

– Resumé är en tidning riktad mot mediebranschen, där läsekretsen mycket väl känner till att Fredrik Virtanen nekar till anklagelserna om våldtäkt.

– När Fredrik Virtanen hörde av sig till mig gavs han direkt möjlighet att skriva ett genmäle eller bli intervjuad om innehållet i artikeln, vilket han avstod från. Artikeln uppdaterades då med kommentarer från en lång intervju i Aftonbladet där Fredrik Virtanen berättade tydligt om hur han såg på anklagelserna mot honom. Vi lade också in en länk till intervjun i Aftonbladet, säger Johan Såthe, chefredaktör och ansvarig utgivare för Resumé.

Fredrik Virtanen har nyligen även anmält publiceringar i Expressen och Svenska Dagbladet till Pressombudsmannen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.