Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fredrik Virtanen startar egen podcast

Publicerad: 5 september 2018, 07:50

Foto: Pressbild / Aftonbladet

I podden vill Fredrik Virtanen och Roland Poirier Martinsson visa att man kan vara oense utan att bli osams.


Ämnen i artikeln:

#MeTooFredrik Virtanen

Hösten 2017 anklagades Fredrik Virtanen av Cissi Wallin och en rad andra icke-namngivna personer för sexuella trakasserier och våldtäkt. Virtanen har inte dömts i något av fallen och har under hela perioden nekat till anklagelserna.

Sedan dess har han lämnat sin position som ledarskribent och krönikör på Aftonbladet och gjort ett fåtal framträdanden i offentligheten, däribland i Uppdrag Granskning och i Almedalen.

Nu lanserar han en ny podcast tillsammans med Roland Poirier Martinsson,  känd högerdebattör, redaktör på Timbro och grundare av Timbros medieinstitut. I beskrivningen av podcasten skriver duon att "Fredrik Virtanen reser sig igen och Roland Poirier Martinsson sjunker långsamt".

– Det är klart att jag varit och fortfarande är under isen. Striden med de stora medierna pågår fortfarande och det är väldigt påfrestande. Men trots det måste jag ju resa mig och komma ut i verkligheten, det här är en del av det, säger Fredrik Virtanen till Resumé.

Det första avsnittet är släppt och Fredrik Virtanen berättar att de tänker sig en utgivningstakt på ungefär en gång i veckan. Innehållet kommer vara flytande men kretsa kring politik, kultur och livet. "Aldrig personligt, alltid privat" skriver de i beskrivningen av podcasten.

Hur kommer det sig att just du och Roland Poirier Martinsson startar en podcast ihop?

– Vi är gamla vänner och klarar av att bråka utan att det blir dålig stämning. I en polariserad medievärld där folk och politiker talar mot varandra istället för med varandra hoppas jag att vi kan bidra med något. Trots att man har diametralt skiljda politiska åsikter kan man faktiskt prata med varandra, säger Fredrik Virtanen.

Vad tror du att du kommer få för reaktioner på podden?

– Det är klart jag hoppas att det blir många reaktioner. Det är ingen jättesatsning men jag hoppas att folk ska tycka att det är kul att lyssna. Sen får de tycka vad de vill, det går inte att slå ned mig hårdare än vad som redan skett.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

#MeTooFredrik Virtanen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.