Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fredrik Wikingsson: Svensk tv är slätstruken och pr-slimmad

Publicerad: 4 juni 2015, 12:23

Fredrik Wikingsson och Filip Hammars intervju med Gustaf Norén fick både ris och ros.

Fredrik Wikingsson beskriver stämningen under Gustaf Norén-intervjun i Breaking News som "välbehövligt unik". Om kritiken säger han att "det verkliga livet är långt från green room i Let's dance".


Ämnen i artikeln:

Fredrik WikingssonJessica AlmenäsFilip och FredrikBreaking News

I går meddelade Gustaf Norén att han lämnar Mando Diao. På kvällen blev han intervjuad av Filip och Fredrik i Breaking News på Kanal 5. Intervjun väckte många reaktioner, både positiva och negativa.

Journalisten Jan Gradvall hyllade intervjun och twittrade: "Det intressantaste som hänt i både svensk pop och svensk tv denna försommar".

Andra var mer skeptiska. Programledaren Jessica Almenäs twittrade igår under sändningen: "Åh herregud så ont-i-magen-jobbigt i #breakingnewsff just nu"

När hon fick svar av Filip Hammar om varför svarade hon "Att jag tyckte det var över gränsen. Det var ganska uppenbart att han var stenhög och inte mådde bra."

När Resumé når Fredrik Wikingsson dagen efter så säger han att han tyckte att intervjun hade en stämning som var "välbehövligt unik".

– Jag är tacksam över att jag fick dela den här stunden med honom och Filip, säger han.

Varför tror du att den här intervjun har väckt så mycket känslor?

– Reaktionerna säger allt om vilken slätstruken och pr-slimmad tv vi gör i det här landet.

Vad säger du om kritiken?

– Visst, stämningen hos oss var långt från green room i Let's dance. Allt i det verkliga livet är långt från green room i Let's dance. Gustaf var uppriven efter ett uppbrott och jag tycker att det resulterade i årets mest relevanta TV-ögonblick.

Mika Wallgren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.