lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Frias för gayklubben på Putins tomt: ”TV4 framstår som ynkryggar"

Publicerad: 11 januari 2018, 12:08

Simon Gärdenfors från duon "Far och son" friades i rätten för gayklubben på Putins tomt. Händelsen sändes i programmet "Samhällsjudo" och nu riktar han skarp kritik mot TV4 och produktionsbolaget STO-CPH.


Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Under 2015 byggde rapduon Far & Son en gayklubb på ryska statens åländska mark. Inslaget sändes i TV4-gruppens program "Samhällsjudo" och i dag friades Simon Gärdenfors i rätten för aktionen. Samtidigt som kollegan Frej Larsson har duckat för anklagelserna och inte dykt upp i rätten har hans kollega riktat kritik mot TV4 som han menar inte har visat duon något stöd sedan saken har blivit ett rättsärende.

Simon Gärdefors riskerade fängelsestraff och böter, men vid lunchtid på torsdagen stod det klart att han blir friad. Efter beskedet i rätten säger han till Aftonbladet att han skulle vilja att TV4 ber om ursäkt.

– STO-CPH skjuter över ansvaret till oss, men vi är oskyldiga enligt tingsrätten. Nu har det bara blivit kostnader för resa och boende som ryska staten kommer stå för. De stora förlorarna här är ett: ryska staten, två: produktionsbolaget STO-CPH som fått väldigt dålig publicitet i massmedia, tre: TV4 som framstår som ynkryggar.

I "Nyhetsmorgon" i morse var Simon Gärdefors kritisk till TV4:s sätt att hantera händelsen.

– Man kan tycka att TV4 kunde ta lite ansvar också, det sädes ju ändå under TV4-gruppen i TV12 och TV4 play men det här är första gången ni hör av er på länge.

TV4 har i sin tur skjutit över ansvaret på STO-CPH.

"Vi har varit i tät dialog med produktionsbolaget som fört diskussionerna med humorduon. I den diskussionen har man har erbjudit dem juridiskt och ekonomiskt stöd", skriver Malin Willers tf presschef på TV4 i ett sms

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev