Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Frida Boisen attackerar Aftonbladet

Publicerad: 24 februari 2014, 06:51

Frida Boisen.

HELGSVEPET. Frida Boisen, chefredaktör för Expressen-ägda GT attackerar Aftonbladet. ”Det är inte första gången Aftonbladet slår ett slag för att mammor som har mage att jobba när vi blir föräldrar är förkastliga”, skriver hon i en krönika. Dessutom i helgsvepet: Fejkad Zlatan-intervju, Piers Morgan petad och Rebecca & Fiona vill fälla regeringen.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Frida Boisens krönika från i lördags har varit en av helgens mest lästa medieartiklar. Texten är ett svar på Aftonbladets Åsa Erlandsons kolumn i Aftonbladet med rubriken ”Ta er i röven, stålmammor!”

"Det  är inte första gången Aftonbladet slår ett slag för att mammor som har  mage att jobba när vi blir föräldrar är förkastliga. För sex år sedan  satte de rubriken "Sveriges sämsta mamma" på vem? Jo. Mig. Nej, jag hade  inte misshandlat mina barn. Jag hade inte kränkt dem. Jag hade pussat  dem, kramat dem, lekt med dem, älskat dem mer än något på denna jord.  Men. Jag hade också mage att jobba som chefredaktör. Fastän jag hade en  bebis. Därav rubriken: "Sveriges sämsta mamma”, skriver Frida Boisen.

Resumé har sökt Aftonbladets chefredaktör Jan Helin för en kommentar.

Fejkad Zlatan-intervju?
Zlatan Ibrahimovic hävdar att Daily Mirrors intervju med honom, publicerad i lördags, är fejkad. Zlatan säger att han inte pratat med tidningen.
– Jag har inte snackat med någon engelsk journalist eller någon från Daily Mirror, säger 32-åringen via sin app, skriver Fotbollskanalen.se.

Top Model-programledare död
Programledaren för "Top model" i Australien, Charlotte Dawson, är död. Hon misstänks ha begått självmord efter en livslång depression, skriver Aftonbladet som citerar Sydney Morning Post.

Rebecca & Fiona vill fälla regeringen
Popstjärnorna Rebecca & Fiona ger sig in i valrörelsen. DJ-duon har gjort soundtracket till LO:s regeringskritiska film "Reinfeldts Sverige",  rapporterar Dagens Opinion.

Douglas Roos skrotar sajt
Douglas Roos, grundare av Nyheter24, lägger ner sin entreprenörssajt Entreprenör24, skriver Dagens Opinion. ”Vi ville bidra till att elda på svenskt  entreprenörskap. Och det tycker jag att vi gjort. Men nu har vi gjort  det i dryga två år och tycker att det räcker på ett tag", skriver Douglas Roos själv på Entreprenör24.  

Murdoch köper Manhattan-lägenhet
För motsvarande 370 miljoner kronor får mediemogulen Rupert Murdoch de fyra översta planen i ett nybygge på södra Manhattan, skriver DI som refererar till Bloomberg.

CNN-profil slutar
Piers Morgans CNN-show på bästa sändningstid läggs ner efter tre  år. Han bekräftar för The New York Times att han och CNN-chefen Jeff  Zucker diskuterat andra arbetsuppgifter.

SVT ber om ursäkt
SVT har fått hård kritik för teckenspråksskämten i lördags. Nu ber SVT om ursäkt. Ett nytt fiasko för manuset, således.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.