Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Frida Boisen ny chefredaktör för GT

Publicerad: 6 februari 2012, 08:48

Frida Boisen lämnar Topphälsa för GT.

Foto: Topphälsa.

Frida Boisen, chefredaktör för Topphälsa och Allt om resor på Bonnier Tidskrifter, byter jobb. Hon byter Stockholm mot Göteborg och tar över GT efter Lars Näslund. – Jag fick ett fantastiskt erbjudande som kändes så otroligt rätt direkt, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Frida BoisenExpressen

Frida Boisen, 37, är uppvuxen i Göteborg och blir nu chefredaktör för Expressens västsvenska edition, GT. Redaktionen där har drabbats av nedskärningar. Den består av 21 medarbetare i Göteborg och 16 redigerare som redigerar tidningen i Stockholm.

– Jag har haft tre fantastiskt roliga år på Bonnier Tidskrifter, där jag fått utveckla ToppHälsa som de senaste åren mångdubblat vinsten. Dessutom har jag fått leda Allt om Resor, och att nu få ta över GT och göra kvällstidning är en underbar utmaning. Jag älskar kvällstidningar! säger Frida Boisen.

Hon gillar GT:s kampanjjournalistik och lyfter fram exemplet "Fixa E20 nu".

– Vi ska fortsätte med den typen av bra kampanjjournalistik, säger hon.

– Jag brinner verkligen för att göra en angelägen tidning som berör 365 dagar om året. Jag tror på den lokala kvällstidningen och vill att GT ska synas, höras och ta ännu större plats i den lokala debatten.

Expressens chefreadktör Thomas Mattsson:

– Lars Näslund har gjort ett kanonjobb i nio år och fortsätter nu till nya uppdrag på Expressen. Med Frida Boisen som ny chefredaktör ska GT fortsätta satsa på lokala nyheter och kampanjjournalistik.

Frida Boisen har tidigare arbetat på bland annat Göteborgs-Posten och Expressen. Hon kommer nu närmast från jobbet som chefredaktör på ToppHälsa och Allt om Resor, två framgångsrika tidskrifter som båda ökade räckvidden i senaste Sifo Orvesto Konsument.

Topphälsa tas över av Pamela Andersson, chefredaktör på S. Tidningen S får i sin tur Svensk Damtidnings tidigare redaktionschef Petra Lindell som chefredaktör.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Frida BoisenExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.