Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Frida och Vi kan vinna Tidskriftspriset

Publicerad: 29 september 2016, 12:15

De kan vinna Tidskriftspriset.

Sveriges Tidskrifter presenterar nu de sista nominerade till Tidskriftspriset inom kategorier som Årets Tidskrift Populärpress Print och Årets Omgörning.


Ämnen i artikeln:

TidskriftsgalanTidskriftspriset

Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan äger rum den 25 oktober på Cirkus i Stockholm. Då kommer 12 priser att delas ut. Nu presenteras de nominerade i kategorierna Årets Tidskrift Populärpress Print, Årets Omgörning, Årets Medierådgivare och Årets Omslag.

LÄS MER: De kan vinna Tidskriftspriset 2016
LÄS MER: Resumé kan bli Årets digitala tidskrift

Här är nomineringarna:

Årets Tidskrift Populärpress Print
Café
Frida
Hemslöjd
SvD Junior

Årets Omgörning
ELLE
Funktion i fokus
Golf Digest
Konstnären

Årets Medierådgivare
Ulla van Berkum, Amnet
Gabrielle Mehrens, Adon
Fredrik Pettersson, Mediacom
Anna-Karin Ström, MEC

Årets Omslag
Arkitektur
Blank Spot Project
Polistidningen
Tidningen Vi

Motiveringar Årets Tidskrift Populärpress Print

Café
Café visar att män kan hålla två tankar i huvudet samtidigt: Snygga gångkläder och prisbelönt utrikesjournalistik. Med omslag som lockar till bläddring och reportage som lockar till läsning är det ett varumärke som levererar vad som utlovas och sticker ut i tidningshyllan.

Frida
Frida slet sig från de förutfattade meningarna och schablonerna över hur en tjej ska vara och se ut. Nu inkluderar den alla och är könsneutral i sina kärleksreportage. Resan från hon till hen handlar om människovärde och lovar gott för framtiden såväl för tidskriften som för de läsare den fostrar.

Hemslöjd
Hemslöjd visar läsaren inte bara hemslöjd i världen, utan också världen genom hemslöjd. I den digitala eran går tidskriften mot trenden och levererar en tryckt produkt som uppskattas av en stor och bred läsekrets. Kunnigt och initierat vidgar den ett smalt ämne.

SvD Junior
Svd Junior har tilltron till att barn inte bara är läskunniga, utan också läsare. Pedagogiskt och snyggt sammanfattar den världsläget och snackisar, så bra att också den vuxne som betalar gör klokt i att smygläsa den. Men främst är det en tidskrift för unga att hänga med och en tidskrift för unga som vill hänga med.

Motiveringar Årets Omgörning

ELLE
Riktigt bra har blivit ännu bättre. Små justeringar och detaljkänsla stärker ELLEs roll som den sobra, intelligenta modetidningen på marknaden.

Funktion i fokus
Från trist väntrumsbroschyr till en dansande uppvisning i tidningsmakeri. Text, bild och design i en klass långt över den förväntade.

Golf Digest
Ibland kan "grabbigt skränig" bara vara en långputt från "skön och rolig". Nya Golf Digest fångar det lekfulla med sporten utan att gå i överklassfällan.

Konstnären
Lite mer tillgänglig men fortfarande stilsäker. Konstnären har gått ned i format och spretighet men samtidigt höjt formgraden och landat mer i takt med sin tid.

Motiveringar Årets Medierådgivare

Ulla van Berkum, Amnet
Med ett driv som få besitter driver Ulla den programmatiska affären framåt, alltid redo att testa nya saker och teknologier. Med sitt positiva och stora engagemang i kombination med djup kunskap och ett smittande leende kan hon på ett enkelt sätt förklara komplexiteten i affären för att hitta nya vägar för sina kunder tillsammans med medierna. I det nya sättet att köpa digital media är Ulla en fantastisk vägvisare och inspiratör som utvecklar både annonsörer och mediehus.

Gabrielle Mehrens, Adon
Med högt intresse och kunskap driver Gabrielle sina kunders affärer framåt. Lyhörd för nya idéer och alltid intresserad samarbetar hon med medierna för att optimera både nya och traditionella lösningar. Genom sin kunskap och erfarenhet från säljsidan får hon oss att prestera på topp.

Fredrik Pettersson, Mediacom
Med ett medielandskap i ständig förändring så lyckas Fredrik utnyttja de nya möjligheterna för att på ett kreativt och effektivt sätt leverera ett ökat värde till sina kunder samtidigt som han utmanar publicisterna till att utvecklas och leverera en bättre annonsprodukt.

Anna-Karin Ström, MEC
Där andra står still rör sig Anna-Karin ständigt framåt. Alltid med kunden i fokus söker hon nya vägar tillsammans med oss på medierna. Tuff och kompromisslös, men alltid med tydlighet och lösningen i sikte. Mycket hög kunskap om olika mediekanaler, både gamla och nya, och hur de samverkar för att nå bästa resultat. Anna-Karin utvecklar inte bara sina kunder, utan även oss medier!

Motiveringar Årets Omslag

Arkitektur
Ett omslag som doftar trä och känslan av att läsaren är en del av bildlösningen och redan på väg runt hörnet innan tidningen öppnats. När arkitekturen får bestämma börjar äventyret direkt.

Blank Spot Project
Med ett originellt retroformat som ger utrymme åt stora möjligheter när utrikespolitik ska illustreras.

Svensk Polis
I sin enkelhet illustrerar den ett av vår tids öppna sår utan att för den skull förringa komplexiteten och dramatiken. Lika tydligt som effektfullt.

Tidningen Vi
Ett hantverk som blir mästerverk när bild, text och uttryck samspelar på ett sätt som bara Vi kan.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.