Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Friday TV säljer in storsatsning till TV4

Publicerad: 11 maj 2012, 09:24

Pär Lernström.

Foto: TV4.

Efter nedlagda Idol och Parlamentet har det varit tyst om Pär Lernström på TV4. Men i höst får han ett nytt program på kanalen: ”Kockarnas kamp”. Det är ett nytt format, framtaget av Friday TV.


Pär Lernström kom till TV4 och fick direkt leda Idol och Parlamentet.
Men efter vikande tittarsiffror har nu båda programmen lagts ner.

Sedan dess har det varit tyst om Lernström i TV4.

Men nu är det klart att han ska leda TV4:s  nya primetime-satsning ”Kockarnas kamp” med stjärnkockar som deltagare.

– Det ska bli grymt spännande att få vara med när dessa  gastronomiska genier gör upp, säger Pär Lernström i en kommentar.

Kockarnas kamp är ett nytt svenskt format skapat av Friday TV. Programmet produceras av Meter.

– Det är fantastiskt roligt att kunna presentera ett helt nytt svenskt  programformat för våra tittare. Jag tror och hoppas att de kommer att  sitta på nålar när de här giganterna drabbar samman men också fascineras  av deras skicklighet och underhållas av anekdoterna från livet i ett  restaurangkök, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

”Tävlingarna kommer testa egenskaper som snabbhet, precision,  stresstålighet, kreativitet och analytisk förmåga. Vid sidan av  tävlingarna får tittarna varje vecka också lära känna kockarna närmare.  De kommer att bjuda på berättelser från sina framgångsrika karriärer och  men också visa upp matlagning på högsta nivå. Varje vecka slås en av  kockarna ut till dess att en står som vinnare”, meddelar TV4.

Kockarna som tävlar är:

Leif Mannerström, Stefano Catenacci, Malin Söderström, Paul Svensson, Christian Hellberg, Carina Brydling, Tommy Myllymäki och Stefan Karlsson.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.