Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Frilansare startar onlinemagasin för mammor

Publicerad: 17 september 2014, 09:32

Foto: Linda Alfvegren och Hans Eriksson

Karolina Borg och Louise Rizell kommer båda från magasinbranschen med en bakgrund på Family Living respektive Mama. Nu startar de onlinemagasinet The Way We Play som ska vara en inspirerande mammasajt med fokus på det bildmässiga.


Karolina Borg har tidigare arbetat på Family Living och Louise Rizell har en bakgrund från magasinet Mama. Sedan i mars driver de onlinemagasinet The Way We Play.

– Det är en inspirationssajt för föräldrar, framförallt mammor, där vi publicerar korta intervjuer och skriver om mode, inredning och mat, säger Karolina Borg till Resumé.

Hur ser finansieringen ut?

– Vi finansieras av annonser och samarbeten. Just nu har vi annonser på sidan genom Fashion Networks.  

The Way We Play startade i slutet av mars. I dag har sidan 6000-7000 unika besökare per vecka, men Karolina Borg och Louise Rizell hoppas på att den kommer fortsätta växta.  

Kommer ni försöka ta upp kampen om läsarna mot Mama och Family Living?

– Vi ser oss snarare som ett komplement till de magasinen eftersom de har ett helt annat redaktionellt innehåll. Vi vill erbjuda ett större fokus på inspiration och bilder.

Tror ni att det är en fördel att starta magasinet online utan en tryckt upplaga?

– Vi märker att det är mycket lättare eftersom alla vill ha snabb inspiration, särskilt i "mamma och barn"-segmentet. Det ser vi inte minst på Instagram och i andra sociala medier där den här typen av inspirationssidor har väldigt många följare. Med ett onlinemagasin behöver man heller inte förhålla sig till någon pressläggning. Det går fort och vi kan ligga rätt i tiden.   

Vad har ni tagit med er från Mama och Family Living?

– Vi har tagit med oss väldigt mycket från tidningsbranschen, men valt att göra en något annorlunda sajt där vi verkligen får utlopp för all inspiration. The Way We Play ska vara en lite drömmigare sida att klicka in på, säger Karolina Borg.

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.