Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Frilansjournalist vinner innovationspris från Google

Publicerad: 12 november 2014, 12:06

Martin Johnson.

10 000 euro. Det får frilansjournalisten Martin Johnson för sin idé om en gps-styrd app där du kan lyssna till olika ljudberättelser vid olika platser som du besöker – Geosoundmessenger. Han är därmed vinnare av det så kallade innovationsstipendiet, som Journalistförbundet och Google ligger bakom.


Ämnen i artikeln:

Olle LidbomGoogleJournalistförbundet

Juryns motivering lyder bland annat:
"Geosundmessenger är nyskapande och löser utmaningen att få fördjupande berättelser att ta större plats i vår vardag. Martin Johnson ser teknikens möjligheter och brinner för den goda journalistiken.

– Jag blev jätteförvånad och jätteglad över att få stipendiet. Nu ska jag börja med att jobba fram en prototyp så att jag kan fortsätta att förverkliga min idé, säger Martin Johnson i en kommentar.

Han är en 30-årig frilansjournalist som är utbildad vid Dramatiska Institutets radiolinje (numera kallad Stockholms dramatiska högskola).

Martin Johnson har jobbat som radioproducent och även gjort egna radiodokumentärer – han har vunnit både Prix Italia och Ikarospriset för "Pappa tar semester".

Juryn har varit helt fristående från Google och Journalistförbundet och bestått av:
Stina Lundberg Dabrowski
, professor i tv-produktion vid Stockholms dramatiska högskola, Beata Wickbom, expert inom digital kommunikation och sociala medier samt Olle Lidbom, medieanalytiker och vd på webbyrån Oxys.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.