Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Friskis & Svettis gör helt om – förbjuder selfies

Publicerad: 13 februari 2014, 07:34

Bild från kampanjen i fjol där Friskis & Svettis uppmanade folk att ta selfies i lokalerna.

MORGONSVEPET. I en Instagram-kampanj i fjol, gjord av byrån Volt, uppmanade Friskis & Svettis folk att ta selfies, bland annat i omklädningsrummet. Nu kovänder gymkedjan och förbjuder selfies tagna i omklädningsrummet, rapporterar P3 Nyheter. Det är en av nyheterna i Resumés Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Anledningen till förbudet är att det kan vara kränkande för den som hamnar ofrivilligt i bakgrunden av bilden, skriver P3 Nyheter.

Friskis & Svettis vann i höstas Resumés Månadens Kampanj för Instagram-kampanjen som just gick ut på att ta selfies i bland annat omklädningsrummet.

Lexbase drog in en miljon – om dagen
Lexbase drog in en miljon kronor om dagen under de tre dagar sajten låg uppe skriver DN. Enligt DN kommer sajten snart att vara uppe igen. Samtidigt säger sig sajten brotts-registret.se vara det nya Lexbase.

Även chefredaktör stoppas av SR
Soran Ismail är inte den ende som stoppas av Sveriges Radio  fram till valet. Även socialdemokratiska Arbetarbladets chefredaktör och ansvarige  utgivare, Daniel Nordström, får nu radioförbud, rapporterar DN. Nordström är en av tre panelmedlemmar i ett onsdagsprogram som sänds i P4 Gävleborg.

Soran Ismail kritiserar SR

Soran Ismail, som sitter i SR-karantän fram till efter valet, kritiserar SR i en debattartikel i Expressen.
”Jag är en programledare i ett underhållningsprogram, inte en  nyhetsuppläsare eller en journalist. Att dessutom inbilla sig att  Sveriges Radio, bestående av en samling tänkande individer vilka utgör  en mängd redaktioner inom områden såvitt skilda som humor,  familjeunderhållning och samhälle, verkar utifrån en absolut neutralitet  är för mig helt obegripligt”.

OS-effekt för MTG
Vinter-OS innebär höga tittarsiffror för TV3 och TV10 och ger fler abonnenter till Viaplay. Enligt MTG:s koncernchef Jörgen Madsen kommer OS-effekten att synas i bättre försäljning men ge sänkt vinst första kvartalet, skriver DI. MTG minskade vinsten, trots ökade omsättning 2013. MTG har klarat sig från större kritik för OS-sändingarna, däremot har SVT sägats för programmet ”Alla snackar Sotji”.

Förtvivlan över debattklimatet

Sam Sundberg skriver i SvD att han ibland förtvivlar över det svenska debattklimatet. Bland annat nämner han Alexandra Pascaliodos insats i Debatt i P1, där hon ”avgjorde vad som var rätt och fel”, enligt Sam Sundberg.

Comcast köper Time Warner Cable

Comcast har kommit överens om att köpa Time Warner Cable för 45 miljarder dollar i aktier, enligt en rad utländska medier.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.