Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Frode och Krepper bråkar på misslyckad byrå i nytt ljuddrama

Publicerad: 7 september 2020, 08:39

Magnus Krepper, Cecilia Frode och Max Landergård

I höst producerar Storstad ett drama med bland andra Magnus Krepper och Cecilia Frode i rollerna. Miniserien Creatograph handlar om en byrå där disparata personligheter försöker komma överens – det går så där.


Ämnen i artikeln:

Podcast

Sälja, leverera, vårda kunden. För ett team som har bra kassaflöde och är samspelta så kan det te sig enkelt. För Creatograph, den nystartade kommunikationsbyrån, är det svårt. Inte minst eftersom medarbetarna ofta vill helt olika saker. Ljuddramat är producerat av Storstad, som bland annat producerar Kommunikationspodden.

– Jag ville skriva ett ljuddrama som visar på hur svårt det kan vara att samarbeta i en kreativ miljö, där prestige, berömmelse och pengar står på spel. Många plöjer ner hela sin själ i att skapa ett livskraftigt bolag. Det som skiljer kreativa näringar från många andra branscher är den konstnärliga integriteten, tycke, snille och smak som sätts på prov när ett jobb ska utföras. Även om det är kundens pengar vill byrån göra som de själva vill, säger Max Landergård som står för manus och regi i en kommentar.

Magnus Krepper spelar Anders Wingegren, eventprojektledare. Cecilia Frode spelar Creatographs vd, Cecilia Groop. Max Landergård spelar regissör Daniel Burman.

Att lyssna på poddar har vuxit signifikant för varje år och sedan år 2015 har det totala poddlyssnandet dubblerats till att i dag nå 55 procent*.

– Ljuddrama som format ligger i tiden eftersom allt fler vänder sig till ljudet för att undvika brus. Därför lockar det att utforska nya format för berättelser och gestaltning, säger Max Landergård. 

Miniserien i tre delar sänds i Kommunikationspodden med start fredagen den 18 september och finns där poddar finns.

Storstad har sedan 2014 producerat ljud för Storytel, Sveriges Radio och en rad kommersiella kunder.

* Svenskarna och Internet, 2019, målgrupp +12 år.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Podcast

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.