Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Fruktkorgen inte hela sanningen”

Publicerad: 19 oktober 2009, 12:30

Ingen vanlig fruktkorg – enligt vad Resume.se erfar fick Lars Lars Lagerbäck och Roland Andersson exklusiva viner och pengar till en resa i avskedspresent av landslagsspelarna. Men presschefen Thomas Saleteg lägger locket på.


Ämnen i artikeln:

Lars Lagerbäck

Lars Lagerbäck och Roland Andersson. Foto: Rickard Kilström.

Efter Albanien-matchen förra veckan kom uppgiften att landslagsspelarna gav de avgående förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson en ordinär fruktkorg i avskedspresent.

– Det var en fruktkorg med lite dricka, frukt och delikatesser, sa landslagets presschef Thomas Saleteg till Sportbladet om presenten.

En fruktkorg i avskedspresent kan ses som en snål och fantasilös gåva och medier har jämfört med den björnsafari till Alaska som Tommy Söderberg fick när han slutade som förbundskapten.

Men enligt uppgift till Resume.se är uppgifterna om fruktkorgen långtifrån hela sanningen. Korgen ska ha varit fylld av exklusiva gåvor – lyxviner och även ett generöst pengabidrag till en varsin resa.

Landslagsledningen tycker att gåvan från spelarna är landslagets egen angelägenhet.

– Jag kan säga att de fick mer än en fruktkorg. Uppgifterna i media är otillräckliga. Mer vill jag inte säga, säger fotbollförbundets informationschef Jonas Nystedt.

Thomas Saleteg:

– Jag har inte kollat i korgen. Det här är ingen fråga som har någon dignitet och jag har inga fler kommentarer.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Lars Lagerbäck

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.