Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

FT-journalister hotar med strejk mot ojämställda löner

Publicerad: 3 augusti 2017, 07:36

Kvinnliga journalister tjänar i genomsnitt 13 procent mindre än männen på Financial Times. Nu kräver personalen att lönegapet är borta till 2020.


Ämnen i artikeln:

Financial TimesBBCJämställdhetLöner

Resumé har tidigare berättat om uppropet mot ojämställda löner på det brittiska public service-bolaget BBC. Nu har journalisterna på Financial Times röstat om att stödja en strejk i fall företaget inte kommer till rätta med lönegapet mellan könen fram till år 2020, skriver The Guardian.

Den genomsnittliga löneskillnaden mellan män och kvinnor på den brittiska affärstidningen ligger i dagsläget på 13 procent. Det är den största skillanden på tio år. I ett brev skriver fackklubben att ledningen bör "skämmas" om de inte lyckas stänga gapet fram till 2020.

Det arbetar i dagsläget 550 journalister på Financial Times, som ägs av japanska Nikkei. Fackklubben hoppas nu att företaget ska ta tag i löneklyftan på allvar.

"Journalisterna på FT oroas över att lönegapet mellan män och kvnnor ökar, och att äldre chefer inte tar frågan på allvar. Tidingen verkar ha prioriterat kommersiella initiativ medan målsättningen om att få in fler kvinnliga chefer har blivit mer av "ambitioner" skriver journalisterna i ett uttalande.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.