Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Går in med miljonbelopp i Vulkan

Publicerad: 15 maj 2014, 09:36

Alexandra Torstendahl.

Det händer mycket i bokbranschen. Norstedts byter vd – och nu väljer Bonnierförlagens försäljningschef Alexandra Torstendahl egenutgivning när hon pumpar in ett storbelopp i Vulkan.


Vulkan rekryterar försäljningschefen Alexandra
Torstendahl från Bonnierförlagen – hon blir delägare och styrelseledamot i förlaget som är nischat på egenutgivning.

Alexandra Torstendahl, som kommer att arbeta med affärsutveckling för Vulkan och dess hybridförlag Lava, går in med riskkapital i form av ett ”sjusiffrigt belopp”.

– Jag vill lyfta allas blickar i bokbranschen mot vad egenutgivning kan innebära för förlagssverige och visa hur stort det kommer att bli – vi kommer därmed utmana de traditionella bokförlagen. Sen ska jag sälja –
jag är nämligen utomordentligt bra på att sälja böcker, säger Alexandra Torstendahl i ett pressmeddelande.

Peter Norrman, vd på Vulkan:

– Ett stort problem för samtliga aktörer utanför de stora traditionella förlagskoncernerna är själva bokförsäljningen, hur den färdiga produkten effektivt ska distribueras och nå fram till slutkonsumenten. Tack vare Alexandra har vi nu ett erbjudande som ingen konkurrent matchar.

Alexandra Torstendahl har även ett förflutet inom Schibstedförlagen i Sverige som marknadschef.

Vulkanisterna AB verkar under två varumärken: Vulkan och Lava. Vulkan presenterar sig som Nordens största egenutgivare och Lava är ett hybdridförlag med ambitionen att vara "författarens bästa vän”.

Vulkanisterna AB omsatte cirka 11 miljoner kronor 2013 med en vinst på drygt 1 miljon kronor. Prognosen för 2014 är fortsatt kraftig tillväxt.

Delägare och grundare till Vulkanisterna AB är bland annat:

Linda Skugge, författare, skribent och teaterproducent
Sigge Eklund, författare och producent
Michael Storåkers, avgående vd Bukowskis
Peter Norrman, vd Vulkan

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.