Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Garbergs bildar kreativ nattklubb

Publicerad: 26 juni 2018, 08:02

Foto: Pressbild

Tillsammans med innovationsfestivalen Gather öppnar Garbergs under Almedalsveckan dörrarna till nattklubben "G-klubben" – en mötesplats för kreativitet och samhällsfrågor i nattklubbsmiljö.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenGarbergs

När Almedalsveckan drar igång så öppnar Gather och Garbergs den kreativa nattklubben "G-klubben", med syfte att vara en mötesplats för kreativitet och samhällsfrågor i nattklubbsmiljö.

Mellan den 3 och 4 juli kommer besökare, opinionsbildare och experter att bjudas in för att lösa aktuella samhällsfrågor i en specialutformad workshop, där aktiviteter, tjänster och produkter som specifikt skulle kunna tillgodose målgruppens behov utforskas.

Idén till "G-klubben" kommer från Gather och Garbergs gemensamma tro på kreativitet som drivande kraft för utveckling av samhället. G-klubben har som mål att utveckla prototyper som kan testas tillsammans med målgruppen under Gathers egna festival i september.

– De personliga mötena blir allt viktigare i det allt mer komplicerade och snabbrörliga samhället vi lever. Därför vill vi bjuda in till en plats där vi också har möjlighet att vårda den möjliga utkomsten. Vad passar då bättre att samla Almedalens kompetens och just på natten- där våra sinnen skärps, säger Jakob Grandin, grundare Gather Festival och namnet bakom nattklubben Trädgården i Stockholm, i en kommentar.

Den sociala designbyrån Tankeapoteket kommer att ansvara för en innovationsworkshop under kvällen om entreprenörskapet i Stockholms ytterområden, ett tema som tagits fram av Invest Stockholm.

– Entreprenörskap är ett viktigt verktyg för integration. Vi är stolta över att få bidra till ett sånt viktigt ämne. Vi ser G-klubben som ett unikt tillfälle att med hjälp av kreativitet hitta lösningar som inte andvänts tidigare. Tillsammans kan vi använda våra erfarenheter och vår idékraft till att skapa en bättre stad, säger Joakim Landin vd Garbergs.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

AlmedalenGarbergs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.