Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gav Solvallakungen miljoner - kräver skatteavdrag

Publicerad: 19 maj 2008, 11:11

Robert Aschberg trodde att han skulle få ett drömscoop och lånade ut mångmiljonbelopp till ”Solvallakungen”. Aschberg vill få skatteavdrag för "tipspengarna" och har nu överklagat till kammarrätten, skriver Dinapengar.se.


Robert Aschberg. Foto: Andreas Elgstrand.

Strix-vd:n och TV3-profilen Robert Aschberg lånade ut totalt 19 miljoner kronor till ”Solvallakungen” Tore F Pettersson i förhoppning om att Pettersson skulle ge honom ett jättescoop.

Men så blev det inte. Pettersson, som hittades död i november 2004, bluffade och Aschberg såg aldrig röken av sina pengar.

Aschberg vill dock att Skatteverket beviljar honom skatteavdrag för en del av lånet – 7,2 miljoner kronor.

Länsrätten gav Aschberg avslag med motiveringen att lånen inte kan anses ha ingått i hans näringsverksamhet.

Nu har han överklagat till kammarrätten, skriver Dinapengar.se.

"Ensamrätten till den information han skulle erhålla saknade ekonomiska gränser och utlåningen innehöll en naturlig ekonomisk risk", står det i överklagandet enligt Dinapengar.se.

Skatteverket håller inte med:

"Enligt Skatteverkets mening är det istället fråga om en personlig levnadskostnad som betingats av ett eget personligt val", skriver Skatteverket.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.