Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GD:s chefredaktör hoppar av

Publicerad: 26 augusti 2014, 12:15

Maria Brander.

Foto: Gefle Dagblad.

Maria Brander slutar som chefredaktör på Gefle Dagblad efter tre år i rollen och totalt sexton år på företaget. – Jag vill arbeta mer med journalistik, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladAnnaKarin Lith

Hennes tankar på att hoppa av föddes strax före sommaren och hon och Mittmedias redaktionella chef, AnnaKarin Lith, kom överens om att hon skulle ta sommaren på sig för att komma fram till ett slutgiltigt beslut, enligt Journalisten.

– Jag har sagt att jag har världens roligaste jobb och det tycker jag väl fortfarande, men det känns inte lika rätt som tidigare, säger Maria Brander till Journalisten.

Hon menar att uppdraget som chefredaktör och medieledare ser annorlunda ut idag än för tre år sedan och att den tjänst som hon sökte inte finns kvar längre.

– Jag har hamnat för långt bort från det journalistiska arbetet, säger Maria Brander till Journalisten.

Mittmedias redaktionella produktionschef, Daniel Bertils, går in som tillförordnad chefredaktör tills man hittar en ordinarie sådan.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladAnnaKarin Lith

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.