Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GD:s nya giv: låta tiggare sälja gratistidningar

Publicerad: 12 december 2014, 08:54

Gefle Dagblad drar igång Situation Mitt Gävle för att hjälpa tiggande EU-migranter att få ihop en extra slant. Gratistidningen kostar tio kronor.


Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladAnna Gullberg

Allt började med att redaktören för Mitt Gävle, Jan Sundström, föreslog att man skulle hämta inspiration från Situation Stockholm och ge värdighet och inkomst till stadens hemlösa – diskussionen skedde i anslutning till GD-projektet "Hjälp oss hjälpa".

Sagt och gjort. Det kommande numret av Mitt Gävle, som delas ut på söndagar, har levererats till några EU-migranter som tigger på Gävles gator.

Dessa har nu fått möjlighet att sälja tidningen för tio kronor – tiggarna får ett inplastat tillstånd att sälja tidningen och alla pengarna från försäljningen.

– De får en uppgift, och jag hoppas att det kan ändra gävlebornas inställning till dem, säger Jan Sundström till Gefle Dagblad.

Suzana Illieva är en av tiggarna.
– Vi provar. Jag hoppas att det går bra. Jag tänker sälja tidningar, säger 18-åriga Suzana Ilieva, som tillsammans med sin storasyster och sin mamma Fatma finns i området kring Fjällbacken – de sitter vid Coop.

GD:s chefredaktör Anna Gullberg uppger att initiativet fått ett positivt bemötande och menar att det finns flera anledningar att köpa en gratistidning.

– Du får den lite tidigare, och du får en chans att göra något. Suzana och de andra tjänar en extra slant som gör att de kanske har råd att åka hem till jul. Det är anledningar nog tycker jag, säger hon till Gefle Dagblad.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladAnna Gullberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.