Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Genusfotografen i ny fotoguide

Publicerad: 27 april 2016, 15:08

Foto: Kampanjbild/Privat

Contentbyrån Spoon vill utmana fotografers stereotypa framställning av kön och har därför tagit fram en guide i genusmedvetet foto tillsammans med Tomas Gunnarsson, känd som Genusfotografen.


Ämnen i artikeln:

GenusfotografenSpoon

Guiden går ut till alla medarbetare på Spoon i Sverige, Norge och Finland, men finns även för vem som helst att ladda ner på hemsidan.
– Med den här guiden hoppas vi att alla inblandade i Spoons produktioner ska få ett mer medvetet bildtänk när det kommer till genus och representation. Medvetenhet kring de här frågorna är en grundläggande del av dagens kommunikation och det är en fråga som varken vi eller våra kunder har råd att inte ta på allvar, säger Malin Bernhardsson, kontorschef för Spoon i Göteborg i en pressrelease.

Guiden gjordes tillsammans med, och har granskats av, journalisten och fotografen Tomas Gunnarsson som driver bloggen Genusfotografen.
– Det är roligt att en så stor aktör som Spoon arbetar aktivt med de här frågorna. Egentligen är det inte särskilt svårt eller jobbigt att arbeta genusmedvetet, det handlar bara om att få upp ögonen för invanda mönster och att tänka till ett extra varv kring hur och varför man porträtterar människor på ett visst sätt, säger han i en kommentar.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

GenusfotografenSpoon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.