Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Ger myten om Zlatan en ny dimension”

Publicerad: 28 oktober 2013, 12:06

Daniel-Nilsson Padilla.

Foto: Norstedts.

Journalisten Daniel-Nilsson Padilla, som tidigare jobbat på Resumé, släpper via Norstedts förlag en biografi om Tony Flygare – killen som en gång var bättre än sin dödspolare från barndomen, Zlatan Ibrahimovic. För Flygare gick proffsdrömmen i kras.


Ämnen i artikeln:

NorstedtsTony FlygareDaniel Nilsson-Padilla

Tony Flygare, född 1981, ansågs som mer lovande än sin barndomsvän, jämnårige Zlatan Ibrahimovic. Båda spelade i Malmö FF. Men en sumpad straff från Flygare skickade ur MFF ur allsvenskan och banade i stället väg för Zlatan.

Tony Flygare repade sig riktigt aldrig och karriären gick i kras. Han bor kvar i barndomskvarteren där han växte upp med Zlatan som sin bäste kompis. Detta medan Zlatan haft en sagolik karriär.

De vitt skilda livsödena inspirerade Daniel Nilsson-Padilla att skriva Tony Flygares självbiografi, med titeln ”En gång var jag större än Zlatan”.

”Det här är den dramatiska berättelsen om Tonys livsöde och hur han har  lärt sig att leva med förlusten och den stora besvik­elsen. Men det är  också en barndomsskildring som ger myten om vår tids störste  fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimovic, en ny dimension”, skriver Norstedts i en presentation av boken.

Boken kommer ut på Norstedts förlag våren 2014.

Daniel Nilsson-Padilla var på Resume under våren 2010 då han praktiserade som journalist.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.