Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Giganternas kamp

Publicerad: 5 januari 2010, 10:42

Idag förväntas Google presenteras sin första egna telefon, som ska utmana Apples succé Iphone. Samtidigt rycker lanseringen av Apples läsplatta allt närmare, uppger Wall Street Journal.


Ämnen i artikeln:

GoogleApple

Googles grundare Larry Page och Sergey Brin utmanar Apples Iphone. Apple lanserar snart sin läsplatta.

2010 blir sannolikt året då mobilen på allvar blir en viktig kanal för mediebolagen. Redan idag sker en av lanseringarna som spås påverka utvecklingen ytterligare. Ikväll ska enligt flera medier Google nämligen lansera sin första egna mobiltelefon. Sedan tidigare har flera mobiltillverkare använt sig av sökjättens operativsystem Android, men nu kommer alltså en telefon under eget varumärke.

Modellen kommer att få namnet Nexus One och kommer att tillverkas av HTC. Frågan är om den kommer att kunna ta upp kampen med Apples Iphone som blivit en stor succé.

Samtidigt laddar Apple för att presentera nyheter den 27:e januari. Som vanligt florerar en rad rykten om vad Steve Jobs kommer att presentera. De flesta spår att företaget kommer att presentera en läsplatta/pekdator. Wall Street Journal skriver att den kommer att få en skärm på 10 alternativt 11 tum och få en prislapp på 1 000 dollar. Den ska finnas att köpa från och med mars.

Om en läsplatta presenteras kommer det att bli en utmaning för medieföretagen. Som Resume.se tidigare har rapporterat har Bonnier redan tillsammans med utvecklaren BERG tagit fram en prototyp för hur magasin ska läsas i framtidens läsplattor.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

GoogleApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.