Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Giphy inleder samarbete med Twitch

Publicerad: 18 juli 2018, 09:30

Världens största GIF-plattform, Giphy, kommer nu att integreras i streamingplattformen Twitch.


Ämnen i artikeln:

TwitchAmazon

Den Amazonägda streamingplattformen Twitch är den föredragna plattformen för de som streamar när de själva spelar dataspel. Plattformens genomsnittliga tittartid har de senaste åren ökat lavinartat, så även i Sverige, och alltfler varumärken försöker hitta vägar att utnyttja den höga lojaliteten och starka relationen mellan tittarna och avsändarna.

Nu knyter Twitch ett samarbetsavtal med världens största GIF-plattform, Giphy, som gör att Giphys verktyg numera kan komma att användas i de populära Twitch-chattarna.

Twitch-chatten är ofta själva navet där tittarna interagerar med både varandra och profilen i fråga. Chatten används ofta för att kommentera innehållet, arrangera tävlingar och för allmänt skitsnack.

I ett pressutlåtande säger Twitch att man hoppas att samarbetet ska öka engagemanget bland tittarna och på så sätt få dem att stanna kvar längre på plattformen.

Redan för två år sedan passerade tittandet på e-sport traditionell sport.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

TwitchAmazon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.