Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Glad att vi hade säkerhetspersonal på plats”

Publicerad: 21 maj 2013, 12:12

Niklas Svensson i Husby i går kväll.

Foto: Expressen.

Journalistkåren, däribland Expressens Niklas Svensson, har fått kritik för att ha pratat för lite med Husbyborna om upploppen. – Det där är ju inte sant. Jag intervjuade många Husbybor i går kväll, polisen, ungdomsorganisationen på plats, lokala politiker, riksdagsledamöter, en kriminolog, säger Niklas Svensson som fick ta skydd i en trappuppgång i natt.


Ämnen i artikeln:

HusbyNiklas Svensson

Kritik i sociala medier handlar bland annat om att journalisterna på plats mest intervjuar varandra. Expressens ”Prime time”-reporter Niklas Svensson tycker att det är helt fel. Han menar att han intervjuat mängder av Husby-bor och aktörer på plats som ungdomsorganisationen, polisen, lokala poltiker och riksdagsledamöter.

– Vid ett tillfälle intervjuade jag vår  reporter Mia Karlsson som pratat med ungdomar på plats och vid ett  tillfälle pratade jag med min kollega Jens L´Estrade efter att vi  tvingats ta skydd i en trappuppgång när stenkastande maskerade ungdomar  kom rusande mot oss, säger Niklas Svensson som hade ett säkerhetsteam med sig.

– Jag  är glad för att vi hade säkerhetspersonal på plats i går kväll. Vid  flera tillfällen blev situationen plötsligt mycket hotfull och det var  uppenbart att de maskerade stenkastande ungdomarna inte ville hamna på  bild. Jag är därför glad för att vi lyckades genomföra gårdagens  direktsändning från Husby.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

HusbyNiklas Svensson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.