Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Glädjande att JO inlett en granskning"

Publicerad: 6 december 2007, 11:47

JO utreder nu om Umeåpolitikern Bertil Hammarstedt försökt gömma offentliga handlingar från Västerbottens-Kurirens reportrar. – Solklart att han försökt mörklägga, säger chefredaktör Torbjörn Bergmark som anmälde fallet.


Torbjörn Bergmark.

Bertil Hammarstedt är uppdragstyngd s-politiker i Umeå. Som vd för det kommunala AB Bostaden uppgav han att en handling om avgångsvillkoren för en fastighetschef inte fanns i bolaget, utan hos tredje part. Han nekade också till att ha undertecknat överenskommelsen.

Sedan Västerbottens-Kuriren överklagat till kammarrätten lämnade Hammarstedt ut handlingen som hela tiden funnits i bolaget, men inte diarieförts ”av försiktighetsskäl”. Det visade sig då att Hammarstedt skrivit under handlingen.

Västerbottens-Kurirens chefredaktör Torbjörn Bergmark JO-anmälde Hammarstedt för att han förhalat utlämnandet i två veckor ”genom medveten mörkläggning”.

– Det är glädjande att JO inlett en granskning av fallet, säger Torbjörn Bergmark. Man måste reagera när det går till så här.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.