Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Glife: Snarare en hyllning än fientlig handling

Publicerad: 7 januari 2008, 11:02

Chefredaktören på Glife, Daniel Kjellsson, tycker att det skulle vara ”lite spännande” med en rättstvist mellan Glife och Karolina Lassbo. Men han vill att Lassbo ska se deras blogg som en hyllning och inte någon fientlig handling.


Han befinner sig på utlandsresa i Japan men mejlar kommentarer till Resume.se om tvisten mellan Glife och Karolina Lassbo. Enligt Daniel Kjellsson har man inte hört några kommentarer från Lassbo som tidigare drev bloggen ”En glamourprinsessas dagbok”.

”När Karolina Lassbo valde att lägga ner sin blogg var vi många i bloggosfären som tyckte det var synd. Karolina var väldigt duktig och även såväl en förebild som en pionjär vad gäller att marknadsföra och kapitalisera på en privat blogg. Valet att döpa
Rebecca Simonssons blogg till samma namn är snarare att se som en hyllning än någon form av fientligt handling” skriver Daniel Kjellsson.

Hade Lassbo hört av sig tidigare hade man kunnat agera utan att hon hade behövt känna sig kränkt, menar Kjellsson som nu vill tala med Lassbo så fort som möjligt. Men det är oklart om man kommer att byta namn på bloggen. Om en eventuell rättssak skriver Kjellsson:

”En rättstvist av detta slag skulle dock, måste jag erkänna, vara lite spännande. Även om ingen på Glife önskar sig varken en negativ relation till Karolina Lassbo som person eller en rättstvist över huvud taget ˆ skulle en sådan om inte annat kunna klargöra en del kring ensamma bloggares rättigheter. Rättigheter som jag personligen gärna skulle nöta lite knogar för att bringa klarhet i. I våra tre sociala nätverk Glife.se, Nightlife.se och Nattstad.se har vi totalt 370 000 medlemmar, alla med en egen bloggfunktion och alltså egna rättigheter värda att försvara. Utan att vara någon ämnesexpert själv tror jag tyvärr att varumärkesteorier och regler kring till exempel mer generiska namn samt föranvändarrätt kan komma att överraska även någon så påläst som Karolina Lassbo.”

Läs mer: Glamourprinsessa tar strid mot Glife

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.