Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Glöm att du får skriva hans biografi

Publicerad: 1 November 2013, 09:15

Björn Borg.

Foto: Resumé.

Trots en mängd förfrågningar och guldkantade kontraktsförslag – Björn Borg nobbar boken om sig själv. – Inte min grej, säger han till DI Weekend.


Ämnen i artikeln:

Björn Borg

DI Weekend har en stor intervju med tennislegendaren Björn Borg. Han lever i nuet och är inte ett dugg intresserad av att berätta historien om sig själv i bokform.

– Det är många som vill göra boken om mig och hur det var och vad som hände, men det är inte min grej. Att sätta sig ned och beskriva sitt liv från början och allt som hänt och inte hänt – jag tycker bara att det är jobbigt, säger Björn Borg till DI Weekend och fortsätter:

– Jag har fått ett otroligt avtalsförslag för boken, men om man inte känner för det ska man inte göra det. Alla som vill skriva den där boken vill höra det smaskiga, det snuskiga. Jag kan förstå på ett sätt att det är många som vill läsa om det, men för min del räcker det.

Björn Borg är för övrigt ofta på Björn Borg-kontoret (klädföretaget). Totalt såldes i fjol Björn Borg-produkter för 1,6 miljarder kronor i konsumentledet. Koncernens nettoomsättning var 551 miljoner kronor.

År 2006 sålde privatpersonen Björn Borg sina namnrättigheter till klädföretaget för 124 miljoner kronor. Han  får dessutom en årlig tilläggsersättning på 7,8 miljoner plus royalty på  1,5-2 procent av bolagets försäljning. Avtalet gäller fram till år 2016.

– Jag vill gärna vara involverad i varumärket och planerna för framtiden, säger han till DI Weekend.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Björn Borg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.