Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Goda" Google - kvinnor tjänar 20 procent mindre än män

Publicerad: 28 november 2014, 13:34

It-jätten Google har mottot "Don´t be Evil" och nu visar det sig att jätten kanske inte riktigt lever som man lär. En undersökning av medianlönerna bland företagen i Silicon Valley visar nämligen att manliga seniora experter på Google tjänar 19 procent mer än kvinnor med liknande erfarenhet.


Ämnen i artikeln:

Silicon ValleyGoogle

Washington Post rapporterar att många techbolag erkänner att man inte är så bra på mångfald som man borde vara och att man försöker att rätta till detta.

En undersökning från Glassdoor visar att kvinnorna på bolagen många gånger tjänar betydligt mindre än män med liknande erfarenheter.

Google är känt som ett företag som har mottot "Don´t be evil".

Undersökningen visar nu att bolagets kvinnliga seniora ingenjörer tjänar 19 procent mindre än sina manliga motsvarigheter.

Samma undersökning visar visserligen att det finns vissa skillnader i hur lång erfarenhet som experterna har - männen har 10 års erfarenhet medan kvinnorna har varit anställda i 7,6 år i genomsnitt.

Men det är långtifrån förklaringen till det hela.

Löneskillnaderna är nämligen inte så stora som de borde vara även om man tittar på kvinnor som har betydligt mer erfarenhet än män.

Undersökningen visar att en kvinnlig ingenjör på mellannivå med 1,5 års mer erfarenhet än en man med samma position endast får 162 dollar mer per år i lönekuvertet, enligt Washington Post.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Silicon ValleyGoogle

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.