Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Google-chefens tal inspirerar demonstranterna

Publicerad: 8 februari 2011, 12:01

Googles egyptiske marknadschef Wael Ghonim som släpptes i Kairo i går inspirerar demonstranterna – de uppges ha fått en nytändning efter hans tal. – Hjältarna är de ute på gatorna, sa han i en tv-intervju efter frisläppandet.


Ämnen i artikeln:

EgyptenGoogle

Wael Ghonim.

Wael Ghonim är marknadschef på Google i Egypten. Han försvann den 27 januari och släpptes i går av de de egyptiska myndigheterna. Han väntas till Tahrir-torget i dag.

– När han släpps kommer han att bli en levande hjälte i den här revolutionen, har mångmiljardären och affärsmannen Naguib Sawiris tidigare sagt, enligt Economictimes.com.

I intervju med den privatägda egyptiska kanalen Dream 2 på måndagen betonade Wael Ghonim att han vare sig såg sig själv som en hjälte eller en ledare:

– Hjältarna är de ute på gatorna – vi är alla hjältarna. Det finns ingen av oss som står på en piedestal och leder massorna, låt ingen lura er till att tro det, sade han enligt TT.

– Denna revolution tillhörde de unga på internet, sedan alla egyptiska unga, sedan hela Egypten. Den har ingen hjälte och ingen ska försöka ta på sig det, fortsatte han.

I tv-intervjun fick Ghonim se bilder på unga som dödats medan han satt fängslad. Då började han att gråta och bad han alla föräldrar som förlorat ett barn om ursäkt för det som hänt.

Wael Ghonim inspirerar demonstranterna och han väcker starka känslor bland medlemmar av olika generationer och han talar ärligt, direkt till folket, menar Bassem Samir – bloggare, nätaktivist och tidigare aktiv i både partiet Wafd och partiet Al-Ghad, enligt TT.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

EgyptenGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.