Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Google går om Facebook som trafikkälla till medier

Publicerad: 12 december 2017, 06:37

Tronskifte bland jättarna efter Facebooks uppdateringar av news feed, Ingvar Oldsberg får behålla miljonlönen trots anklagelser och Apple köper Shazam. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookIngvar OldsbergGoogleApple

Google går om Facebook som trafikkälla till medier
Under många år var trafiken från Google avgörande för mediesajter runt om i världen. Sedan kom Facebook och vände allt på tvären. Viralt anpassad journalistik gjorde att trafiken skjöt i höjden för många medier. Men sedan Facebook skruvat om i sina algoritmer har Google under 2017 återtagit tronen som primär källa för trafik. Det visar data från Parse.ly som Recode presenterat. En annan faktor bakom skiftet är Googles AMP som har hjälpt många publicister att höja prestandan på sina sajter och hamna högre upp i sökresultaten.

Ingvar Oldsberg får behålla miljonlönen
Bingolottos sparkade programledare har kontrakt fram till juni 2019. Fram tills dess kommer han att få betalt, trots att han är entledigad från jobbet. Ingvar Oldsberg tjänar omkring 200 000 kronor – per program, skriver Expressen.
– Det går ingen nöd på mig, säger han.

Oldsberg fick lämna programmet efter att produktionsbolagets utredning visat på "allvarliga arbetsmiljöproblem".
– Han har trakasserat, mobbat, skällt ut och varit fullständigt oförutsägbar. Om han själv har gjort fel har han skällt ut någon annan. Folk har gått runtomkring i flera år och blivit så trakasserade och haft ont i magen. Han öppnar ett samtal med att trycka dit någon, det är hans sätt, säger en källa till Expressen.

Verizon slantar upp för NFL
Teleoperatören Verizon betalar mer än 1,5 miljarder dollar för rättigheterna att sända ett urval av NFL-matcher under fem år, enligt Recode. Det innebär en 20-procentig prishöjning jämfört med det nuvarande avtalet. Syftet med affären är att sprida innehållet över de nyinköpta plattformarna AOL och Yahoo för att skapa synergieffekter.

Bekräftat: Apple köper Shazam
I går kväll stod det klart att Apple köper musikigenkänningsappen Shazam.
– Apple Music och Shazam är som handen i handsken och vi delar en passion för att upptäcka och förmedla fantastisk musik till våra användare, sa bolaget i ett uttalande.
Prislappen är okänd med Techcrunch har tidigare uppgett att köpesumman ligger kring 400 miljoner dollar. Enligt sajten ska även Spotify och Snap Inc ha varit intresserade av att lägga vantarna på appen.

Årets Musikhjälpen är igång
Den veckolånga maratonsändning i SVT och SR startade på måndagskvällen. Årets programledare Molly Sandén, Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström sänder från glasburen som är placerad på Rådhustorget i Umeå.
– Min puls är ganska hög. Det är lite läskigt. Det är mycket ansvar som vilar på våra axlar, sa Molly Sandén när de precis kommit in i buren enligt SVT.

Facebook dammar av "poke"
Den gamla "poke"-funktionen har förmodligen fallit i glömska hos många, men nu ger Facebook den en mer framskjuten position, rapporterar Techcrunch. Det sociala nätverket kan tänkas expandera funktionen ytterligare framöver med exempelvis vinkningar och high-fives.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.