Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Google har inlett rekryteringen av Honkamaas ersättare

Publicerad: 23 april 2013, 21:21

Google har inlett rekryteringsprocessen i jakten på en efterträdare till Sverigechefen Stina Honkamaa. Enligt vad Resumé erfar har Google kommit en bra bit på väg.
– Vi har nu inlett rekryteringen av Stinas ersättare och Stina kommer att vara kvar i sin roll som Sverigechef under en övergångsperiod fram till sommaren, säger Gustaf Brusewitz, nordisk kommunikationschef på Google.


Ämnen i artikeln:

Stina HonkamaaGoogle

Stina Honkamaa går alltså till nya, Bonnier-delägda, bolaget United Screens. Google lär inte få något problem att hitta en ersättare – det är ett hett företag att leda. Stina Honkamaa tjänade över 7 miljoner kronor i fjol.

Lediga branschprofiler är Carl Wåreus, Göran af Klercker och Amanda Koutra, men hur Google tänker återstår att se.

– Stina  har gjort ett enastående jobb som Google's Sverigechef de senaste fem  åren. Hon har mycket framgångsrikt utvecklat organisationen och drivit  verksamheten, och har även varit en väldigt uppskattad ledare och  kollega. Vi ser fram emot att samarbeta nära med Stina inom ramen för  YouTube och hennes nya verksamhet, säger Gustaf Brusewitz.

När planerar ni att göra klart med ersättaren? Hur många namn är aktuella?
– Det får vi återkomma till lite längre fram.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Stina HonkamaaGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.