Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Google hyllar Tim Bergling i samband med 32-årsdagen: ”Hade varit väldigt stolt och älskat den”

Publicerad: 8 september 2021, 08:31

Under onsdagen hyllar Google den världsberömda bortgångne producenten, låtskrivaren och DJ:n Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, med en specialframtagen Doodle på vad som skulle varit hans 32-årsdag.


Ämnen i artikeln:

GoogleAvicii

En Doodle är en tillfällig ändring av Googles logotyp på startsidan, och är ett sätt för sökjätten att uppmärksamma händelser, prestationer och människor som har gjort ett stort avtryck på världen.

Tim Berglings Doodle är utformad som en video, och kan i dag ses på Googles startsida i 46 länder runtom i världen, bland annat i USA, Indien och Brasilien - samt i Sverige.

— Doodlen är fantastisk. Både jag och min familj känner oss hedrade och Tim hade varit väldigt stolt och älskat den. Den är en vänlig och varm berättelse om en ung man som uppfyller sin dröm om att bli DJ, som samtidigt säger oss att livets gång inte alltid är enkel trots berömmelse och framgång, säger Klas Bergling, pappa till Tim Bergling i en kommentar.

Tim Bergling tog sitt liv våren 2018, han blev 28 år gammal. För att hylla hans liv och musikaliska arv, har Doodle-konstnären Alyssa Winans skapat en video baserat på låten ”Wake me Up” med skissade scener ur Tims liv. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.I videon låter konstnären oss följa resan från när Tim var liten och började skapa musik i sin dator fram tills att han blev världsstjärna och senare drog sig tillbaka från turnerandet för att fokusera på sitt välmående och skriva låtar med sina vänner. I slutet av videon visas  ett grönt band, som syftar till att öka kunskapen kring psykisk ohälsa. Tims födelsedag äger rum två dagar före Internationella suicidpreventiva dagen, som Världshälsoorganisationen har initierat.

— Jag är väldigt tacksam över att ha fått möjligheten att arbeta på denna Doodle och få en inblick i Tims liv. Känslan av värme och nyfikenhet som han förmedlade genom sin musik var en stor inspiration för mig i skapandet. Jag ville hylla Tim genom att fokusera majoriteten av videon på de sakerna han älskade mest med sitt liv, men även inkludera symboliska moment som anspelar på de mer känslomässigt utmanande tiderna, kommenterar Alyssa Winans, Doodle-konstnär på Google.

Tim Berglings Doodle har tagits fram i nära dialog med Klas Bergling och Universal Music.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

GoogleAvicii

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.