Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Google kungen av personalförmåner

Publicerad: 31 januari 2012, 07:38

Google öser personalförmåner över sina anställda.

Den amerikanska sökjätten har 32.000 anställda och det kryllar av förmåner för den som jobbar där. Alltifrån stora utomhusarenor och ett danskomplex till gratis mat.


Ämnen i artikeln:

CNN MoneyGoogle

Google sparar inte på några utgifter när det gäller att hålla  medarbetarna i god form.

Så sent som förra sommaren öppnade bolaget en  större utomhusarena – Garfield Sports Complex. Arenan har bland annat en  fotbollsplan, en basketplan, två tennisplaner, en putting-green och en  rink för rullskridsko-hockey, enligt CNN Money.

Då de anställda  inte befinner sig vid utomhusarenan kan de även ägna sig åt aktiviteter  inomhus. Ett exempel är att Google erbjuder en bowling-hall där det går  att reservera en av fyra banor.

Google Dance Studio erbjuder 31 olika dansklasser och man kan bland annat få lära sig hur man dansar till fest. Google erbjuder naturligtvis professionella danslärare.

Google  är närmast legendariskt när det gäller att erbjuda gratis mat och detta  har inte avtagit i takt med att företaget har växt.

Sedan Google  toppade Fortunes Best Companies to Work for 2007 har antalet anställda  mer än tredubblats. I takt med detta har Google utökat sina kulinariska  ansträngningar och fördubblat antalet matställen. Ett exempel är Cafe 150, som garanterar att man endast  använder ingredienser från närområdet.

Google är väl medveten om  att det är farligt att sitta ned för mycket då man jobbar. Här är det  bara för anställda att lägga en order hos Googles Ergolab. Sedan kommer  någon och mäter ut vad som är bäst och den anställde kan i princip välja  vilken skrivbordsmodell som helst.

Google-anställda kan även köpa  subventionerad fisk varje vecka. Här behöver den anställde endast lägga  25 dollar för att få en rejäl omgång.

Att kändisar besöker Google är snarare regel än undantag. Det gäller alltifrån politiker och kända författare till rap-artister.

Google  ger även ut fria Android-telefoner i drivor. Så sent som i december  fick så gott som hela personalen en Samsung Galaxy Nexus i julklapp.

Anställda  som får barn erbjuds inte bara massa tips av olika experter, utan även  massage, 500 dollar för att köpa blöjor och all annan möjlig hjälp.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

CNN MoneyGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.