Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Google lanserar musiktjänst

Publicerad: 18 mars 2014, 09:25

Google lägger ännu en bit i sitt stora mediapussel.

Nu utmanar Google Spotify i kampen om landets musikälskare. I dag lanserar sökmotorjätten Google play musik i Sverige.


Ämnen i artikeln:

SpotifyGoogle

Det nya är att användaren kan ladda upp 20 000 egna låtar till Googles egna servrar. På så vis vill Google musik play nå både de som vill ägna sig åt egen musik och de som bara vill avnjuta andras.

Annars är tanken att den nätbaserade musiktjänsten strömmas och månadsbetalas, precis som på andra typer av musiktjänster.

Inför Sverigelanseringen i dag har Google laddat med lokala namn som Ace Wilder och The Knife, men ser ändå en utmaning i uppdraget, enligt dn.se.

Google tror själva att de har en fördel gentemot andra musiktjänster, eftersom de inte har musiken som största inkomstkälla. De menar snarare att musiktjänsten är en bit i ett "digitalt underhållningspussel".

– Vi är ju givetvis Google, vi analyserar data. Men jag skulle säga att vår fördel inte främst handlar om mängden data – utan om att vi hanterar den på ett ovanligt intelligent sätt, säger Sami Valkonen, ansvarig för musikpartnerskap på Google play till dn.se.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SpotifyGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.