Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Google pumpar in två miljoner i DI:s databas

Publicerad: 17 november 2016, 09:12

UPPDATERAD. Går in med pengar för att utveckla Nordic Tech List. Även Nyheter24 får pengar för ett hemligt projekt.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24DIDi DigitalGoogle

I våras lanserades testversionen av Nordic Tech List som drivs av DI Digitals redaktör Viktor Ström. Nu får projektet motsvarande två miljoner kronor av Google inom ramen för fonden Google Digital News Initative. Pengarna ska gå till ytterligare produktutveckling.
– Att Google tror på det här känns väldigt roligt för oss. Det visar att det vi gör i dag ligger i teknisk framkant och ger oss möjlighet att flytta fram positionerna ytterligare, säger Howard Riminton, redaktör för Nordic Tech List till DI Digital.

Syftet med Nordic Tech List är att tillgängliggöra information som annars kan vara svår att få tag på som privatperson. Det handlar också om att koppla samman företagare som söker kapital med bolag och privatpersoner med ett intresse av att investera. I nuläget har tjänsten 6000 användare, trots att den skarpa lanseringen sker för nästa år.
– Nordic Tech List har tagits emot väldigt bra bland användare, investerare och aktörer inom techvärlden. Att utifrån den bygga upp en tjänst som levererar affärskritisk information om sektorn är ett naturligt steg för Di och ett spännande initiativ som nu får extra kraft i och med detta, kommenterar Lotta Edling, chefredaktör för DI.

Nyheter24 berättar också att de fått pengar ur Googles fond för att utveckla ett hemligt projekt. Projektet man sökt för involverar dataaggregering kombinerat med journalistik.
– Mer än så vill vi inte avslöja. Men som de tech-nördar vi är, ser vi fram emot att få utveckla spännande teknologi som tillsammans med utvalt innehåll kan bli något riktigt bra, säger Ulrika Ek, affärsutvecklingschef på Nyheter24-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Nyheter24DIDi DigitalGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.