Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Google stoppar politiska annonser inför Joe Bidens presidentinstallation

Publicerad: 14 januari 2021, 13:42

Joe Biden svärs in som nästa president av USA den 20 januari.

Foto: Montage

Google pausar alla politiska annonser i minst en vecka, för att minska desinformation kring stormningen av Kapitolium, och inför Joe Bidens installation som president.


Ämnen i artikeln:

GooglePresidentvalet 2020

Med start idag torsdag stoppar Google all politisk annonsering fram till och med dagen efter att Joe Biden installerats som president, som tidigast. Även annonser kopplade till stormningen av Kapitolium i Washington DC som skedde förra veckan stoppas. Det rapporterar Axios

Google hänvisar till sin ”Sensitive Event-policy”, alltså det regelverk som används vid speciella händelser, och beskriver initiativet som ett drag för att minska spridningen av desinformation händelserna. 

I ett uttalande till Business Insider säger Google att de regelbundet pausar ”reklam om oförutsägbara och känsliga händelser där annonser kan användas för att utnyttja eventet eller sprida desinformation. Utöver detta har vi sedan år tillbaka riktlinjer för att förhindra innehåll som eggar våld eller främjat hat, och vi kommer att vara extremt vaksamma kring de annonser som krossar denna linje”. 

Google beräknas kontrollera runt 20 procent av marknaden för polisisk reklam. Även Facebook står för en stor bit av kakan. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

GooglePresidentvalet 2020

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.