Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Google tar upp kampen med Apple

Publicerad: 10 februari 2012, 08:04

Google är i full färd med att lägga grunden för att ta steget in i home entertainment-världen. Sökjätten har långt gångna planer på att släppa en egen hårdvara som utnyttjar Wifi-nätverk och länkar samman produkter i hemmet med hjälp av Bluetooth.


Ämnen i artikeln:

MotorolaGoogleAppleIphone

Enligt Financial Times är satsningen på home entertainment-hårdvara ett  sätt för Google att ta upp kampen med Apple.

Så  sent som förra månaden inledde Google ett sexmånaderstest av sin nya  hårdvara, som ansluter till Wifi och länkar samman  utrustning i hemmet med hjälp av Bluetooth-teknik.

Google har inte  velat berätta mer om sina planer. Enligt Financial Times ger  projektet en hint om att Google ser en utveckling där man skapar en  home-entertainment-hubb som har möjlighet att strömma innehåll mellan  olika utrustning i hemmet.

Google har också bekräftat att man denna vecka lyckat plocka över en av Apples allra främsta produktingenjörer, Simon Prakash.

Googles drag kommer samtidigt som man kommer allt närmare ett slutförande av Motorola-köpet.

Google  har meddelat att den främsta förklaringen till att man vill köpa  bolaget är för att Motorola har en rejäl portfölj med olika patent,  vilket gör att man får enklare att konkurrera med sitt Android-system  mot exempelvis iPhone.

Förvärvet innebär också att Google tar ett  rejält kliv mot tv-dekoder-branschen och handhållna enheter.

Google har fram tills nu samarbetat med  andra hårdvarutillverkare för att ta ytterligare kliv in i den digitala  nöjesvärlden. Ett sådant exempel rör introduktionen av Google TV.

Sökjätten  har fram tills nu förlitat sig på andra hårdvarutillverkare då det gäller att  producera enheter som använder Android-systemet.

Här här Google även  varit djupt involverat i produktionen av Nexus-telefoner, vilka bär  Googles eget varumärke.

Enligt Financial Times väcker Googles  planer på att köpa Motorola frågor om bolaget även siktar på att  konkurrera med sina egna hårdvarutillverkare.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MotorolaGoogleAppleIphone

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.