Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Google utmanar Apple med spelkonsol

Publicerad: 28 juni 2013, 08:55

Google utvecklar en spelkonsol och en klocka, båda med operativsystemet Android skriver Wall Street journal. Utvecklingen sker delvis då det ryktas om att Apple ska komma ut med liknande produkter inom snar framtid.


Ämnen i artikeln:

MotorolaAndroidGoogleApple

Google hoppas kunna sprida sitt operativsystem till andra produkter utöver smartphones och läsplattor och ryktas nu utveckla en Android spelkonsol  och klocka. Hårdvarorna förväntas bli klara att lanseras till hösten enligt Wall Street Journal.  Spel som bygger på Android operativsystem har visat sig öka i popularitet och växer fortare än konsoler byggda av Microsoft., Sony och Nintendo. Googles plan att utveckla en konsol bygger delvis på förväntningar om att Apple ska släppa en tv-spolkonsol som en del av deras Apple-tv lansering. Internetjätten ser även på möjligheten att bygga nya enheter separat från Motorolas hårdvaruutveckling  som producerat dem hittils. I stället vill Google bygga dem på egen hand.

I höstas sa Google att företaget var på väg att generera 8 miljarder i bruttointäkter från mobila enheter. Men vissa analytiker menar att majoriteten av Googles mobila intäkter kommer från webbsökning och YouTube som används på Apple-enheter.

Google förbereder redan nu att släppa en andra version av Nexus Q, en media-streaming enhet som presenterades redan i fjol men som inte såldes på marknaden.

Alexandra Barganowski

Ämnen i artikeln:

MotorolaAndroidGoogleApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.