onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gör krigsdokumentär om kvinnor

Publicerad: 23 maj 2012, 04:53

Karin af Klintberg.

Prisbelönta Karin af Klintberg på Thelma/Louise TV är kreativ producent för en ny svensk dokumentärfilm om kvinnor i krig. Projektet, där kvinnor delvis filmat själva, följer deras kamp för att förbättra sina liv och samhällen.

Ämnen i artikeln:

Thelma & LouiseKarin af KlintbergMediaMedier

MH

Magnus Helander


Filmen följer på nära håll tre olika kvinnor från tre olika krigszoner: Irak, Liberia och Abchazien. De kämpar mot våld, fattigdom och sexuellt förtryck.

- Kvinnornas eget hyperrealistiska material ger oss en unik inblick i krigets verklighet ur en kvinnas perspektiv. Det är så nära en fluga på väggen man kan komma i ett samhälle slutet för insyn, säger Karin af Klintberg i en kommentar.

Filmen ska vara klar i början av 2013 och produceras av Thelma/Louise TV i samarbete med organisationen Kvinna till Kvinna som en del av det EU-finansierade projektet Women and Conflict Resolution.

Karin af Klintberg är hyllad och prisad som en av Sveriges bästa producenter jobbade på SVT från 1998 till 2011. Numera är hon delägare i produktionsbolaget Thelma/Louise.

2003 fick hon Stora Journalistpriset tillsammans med Fredrik Lindström i kategorin Årets Förnyare. 2009 belönades hon och Jane Magnusson med Guldbaggen i kategorin Bästa Dokumentär för Ebbe – The Movie. Hon har också belönats med tv-branschens pris Kristallen för tv-serierna Värsta språket, Kobra och Världens modernaste land. Hon har även gjort Landet Brunsås. Andra projekt under produktion just nu är White Island, en dokumentär om Andrée-expeditionen, UR-serien Geografens testamente och tredje säsongen av Landet Brunsås, kallad Historieätarna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev