lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Gör Sveriges första dramaserie på Tiktok – IQ och Abby World ligger bakom

Publicerad: 3 maj 2023, 13:02

Rojda Sekersöz, Sabina Ddumba, Wilma Liden och Fabian Penje.

‘Ruset’, handlar om ungas alkoholkultur och regisseras av guldbaggebelönade Rojda Sekersöz.

Ämnen i artikeln:

IQAbby WorldTikTokMediaMedierFilmKommunikation

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


Sveriges första dramaserie på Tiktok handlar om att visualisera den alkoholkultur som finns bland dagens unga som dricker mindre, och på ett annat sätt, än tidigare generationer. ‘Ruset’ beskrivs som ett relationsdrama om fylla, svek och kärlek som utspelar sig under en sommarhelg och kommer att visas i tio avsnitt under hösten 2023 – exklusivt på TikTok.

Regisserar gör Guldbagge-vinnaren Rojda Sekersöz som regisserat bland annat ligger bakom ”Dröm vidare” och ”Young royals”. Rollbesättningen består av skådespelarna Fabian Penje (Young Royas, White Wall) och Wilma Liden (Torpederna, Zebrarummet) samt artisten Sabina Ddumba som gör sin skådespelardebut.

Under våren pågår en öppen castningprocess på Tiktok för att tillsätta den fjärde och sista rollen. Genom plattformens duettfunktion kan alla användare spela in en video där de läser repliker mot skådespelarna för att försöka lägga vantarna på den sista rollen.

– Genom 'Ruset' har vi möjlighet att utforska och diskutera viktiga samhällsfrågor som ungas relation till alkohol på ett kraftfullt och meningsfullt sätt. Vi vill öka medvetenheten om den samhällstrend som serien grundar sig i och vi hoppas kunna bidra till en större trygghet bland unga att utmana alkoholnormen. Ruset är också en möjlighet att testa ett nytt format, säger Mojtaba Ghodsi, vd för IQ i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev