Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GP byter chefredaktör

Publicerad: 19 april 2012, 09:02

Jonathan Falck går vidare inom Stampen.

Foto: GP.

Göteborgs-Postens chefredaktör Jonathan Falck och politiske chefredaktör Peter Hjörne lämnar sina tjänster. Jonathan Falck blir ”redaktionell rådgivare” i Stampen-gruppen. Peter Hjörne ska fortsätta på halvtid som krönikör på GP:s ledarsida. Nu inleds jakten på en ny chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Jonathan Falck

GP ska ha en ny chefredaktör på plats till i höst.

GP får en  gemensam chefredaktör för nyhetsavdelningarna och ledaravdelningen.  Temporärt tar då Jonathan Falck över den rollen, och han stannar kvar  tills en ny chefredaktör är på plats – någon gång under hösten.

Peter Hjörne har haft en rad chefstjänster på GP. Efter åtta år som  VD blev han 1993 chefredaktör för GP, och från och med 2001 har han  varit politisk chefredaktör.

– Men jag har sedan länge beslutat mig  för att dra ner på takten det år jag fyller 60, vilket jag gör i år.  Bland det jag uppskattar mest är dock att skriva och jag gläds åt att  fortsätta jobba med det på GP, som ledarkrönikör på halvtid. Därutöver  ska jag självfallet också ägna mig åt ägar- och styrelsefrågor inom  Stampen, säger Peter Hjörne.

Jonathan Falck ska i höst, efter det att  ny chefredaktör kommit på plats på GP, ta steget över till  Stampen-gruppen som redaktionell rådgivare.

– Jag ser fram emot det nya jobbet.  Trots att vår utvecklingstakt varit mycket snabb de senaste åren måste  vi öka den ytterligare. Där hoppas jag med min erfarenhet kunna bidra  med kloka råd och stöd, säger han i en kommentar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Jonathan Falck

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.