Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GP-facket vänder sig till styrelsen om Markus Hankins

Publicerad: 7 september 2016, 13:45

Markus Hankins, GP:s onlinechef.

Foto: GP

Enligt källor till Resumé har nu båda GP:s fackklubbar vänt sig till styrelsen angående Markus Hankins.


Ämnen i artikeln:

StampenGöteborgs-PostenKrisMartin AlsanderStyrelseHampus KnutssonJournalistikMarkus Hankins

Resumé berättade i dag, onsdag, om att journalistfacket på Göteborgs-Posten förbereder en anmälan till Arbetsmiljöverket mot onlinechefen Markus Hankins. Detta efter att flera problem uppdagats. Nu senast ska han ha drabbat samman med en anställd, ett beteende som Stampens kommunikationschef Hampus Knutsson kallade ”oacceptabelt”. Händelsen ledde senare till att den anställde sjukskrev sig.

LÄS MER: GP:s onlinechef filmade anställda live från krogen – får skarp kritik
LÄS MER: Reporter sjuskriven efter konflikt med GP:s onlinechef

Facken är varse om problematiken kring Markus Hankins och ska alltså vara på väg att lämna in en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Enligt säkra källor till Resumé har båda GP:s fackklubbar skickat ut ett mejl till medlemmarna i styrelsen för Stampen Local Media, där GP ingår. Facket anser att alla andra vägar är uttömda och att problemet nu får bli en styrelsefråga. Om inte styrelsen lyssnar går facket till Arbetsmiljöverket.

Caroline Karlsson, fackklubbsordförande på GP.se, säger att hon inte vill kommentera interna frågor. Senare ringer hon upp och säger:

– Det är felaktiga uppgifter. Jag står absolut inte bakom detta.

Gabriella Mohoff, ordförande i styrelsen för papperstidningen, meddelar att hon i nuläget inte har något att säga om Markus Hankins.

Stampens koncernchef Martin Alsander hänvisar till kommunikationschefen Hampus Knutsson.

– Det här är ett pågående ärende som hanteras internt. När det förekommer medarbetarärenden står de högt upp på vår agenda – alla ska kunna trivas på jobbet. Vi upplever att vi har en öppen dialog med facken, som naturligtvis är fria att agera hur de vill, säger Hampus Knutsson och fortsätter:

– Någon instruktion om att vänta med eventuell anmälan har alltså inte förekommit, vilket de lokala representanterna också skriver under på. Det är allt jag kan säga i nuläget”.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.