tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GP kör projektet 1000 Goda Gärningar

Publicerad: 13 november 2013, 15:55

Sarah och Malin – god gärning nummer 127.

Foto: Privat.

Göteborgs-Posten med chefredaktören Cecilia Krönlein i spetsen har precis dragit igång projektet 1000 Goda Gärningar. – Redan under första dagen har vi fått en enorm respons. Väldigt många uppskattar att vi vill visa och beskriva goda gärningar och ett lyckligt slut, säger hon.

Ämnen i artikeln:

Cecilia Krönlein

KB

Karl-Johan Byttner


” Det kan vara något stort, men också något helt vardagligt; någon som  hjälper till att rasta hunden, lånar ut bilen eller arrangerar gala för  välgörande ändamål.”

Så beskriver GP sitt projekt 1000 Goda Gärningar.

GP:s  chefredaktör Cecilia Krönlein menar visserligen att medias uppdrag är  att granska och rapportera om olyckor, brott eller saker som inte  fungerar i samhället, men att media samtidigt har ett uppdrag att visa  på ”möjligheter, lösningar och positiva händelser”.

GP:s chefredaktör  menar att det i det dagliga nyhetsflödet lätt blir slagsida åt det det  förstnämnda och därför har man nu inlett specialsatsningen ”1000 goda  gärningar”

God gärning # 127 är när Sarah råkade ut för  en mycket allvarlig olycka då en stor häst halkade och föll på henne.  Hon blev liggande på marken i 12 minusgrader och det blev mörkt. En  person som hette Malin dök upp och märkte att hästen rörde sig oroligt i  paddocken. Malin hittade Sarah i en stor blodpöl och gav henne första  hjälpen. Hon fick iväg Sarah till Sahlgrenska där hon blodtransfusioner och  opererades.

GP summerar det hela så är:
”Tack vare Malins rådiga  ingripande och goda gärning lever Sarah idag och hon är dessutom i  princip helt återställd. Hästen klarade sig helt.”

Cecilia Krönlein  får frågan om det inte kan kännas lite futtigt att bry sig om goda  gärningar i Göteborg med tanke på allt som sker i världen.

– Det är  så verkligheten ser ut. Vi har katastrofer och elände, samtidigt som  många människor uträttar goda saker både i det stora och det lilla. Vi i  media måste klara att av att beskriva både och, säger  Cecilia Krönlein till den egna tidningen.
GP öppnar också en 1000- goda-redaktion vid entréplanet i GP-huset som har öppet fram till den 22 november.

Mediehuset försöker leva som man lär och bjuder på kaffe och pepparkaka.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev