Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GP och Mktmedia köper Sweet

Publicerad: 26 november 2012, 10:31

Gruppköpssajten Dealie, som ägs av Göteborgs-Posten och Mktmedia, har köpt Sweet Interactive AB från Bulldog Media Group. Företaget är verksamma inom mobil marknadsföring.


Sweet Interactive AB är ett bolag med verksamhet inom mobil marknadsföring genom kupongtjänsten Sweet. En app med erbjudanden från annonsörer och så kallade rabattkuponger i mobilen.

– Vi stärker vårt erbjudande ytterligare och nu får våra annonsörer ännu fler kanaler och kombinationer att välja på för att nå ut till sina kunder. Allra tydligast blir synergierna med gruppköpssajten Dealie som vi startade för drygt ett år sedan, säger GP:s försäljningsdirektör Fredrik Dobber som också är styrelseordförande för Dealie AB.

I dagsläget vänder sig Dealie till annonsörer och kunder i Göteborg och Halmstad. Sweet rabatterbjudanden finns redan från annonsörer i Göteborg, Karlstad, Kungsbacka, Varberg och Falkenberg.

– Ambitionen är att både Dealie och Sweet skall rullas ut över hela landet genom att fler tidningsaktörer inom Mktmediasfären inkluderar kanalerna i sina annonserbjudanden, säger Hanna Konyi vd på Mktmedia.

Sweet tog sin början som projekt under 2010 av Samiar Saldjoghi. Bulldog Media Group utvecklade sedan produkten i samband med att de gick in som majoritetsägare. Bulldog Media Group ägs av Daniel Högström, Anders Lejonmåne och Henrik Nikkilä. Trots försäljningen kommer de att arbeta kvar med projektet under två år.

– Det känns fantastiskt kul. Vår ambition har hela tiden varit att samarbeta med ett av de större mediehusen, och med en stark mediekoncern i ryggen kan vi bli ledande i landet inom vår nisch, säger Daniel Högström vd på Bulldog Media Group.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.