Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GP:s megatabbe: flashade på fel Jerringvinnare

Publicerad: 17 januari 2017, 07:07

GP:s flash och onlinechefen Markus Hankins.

Foto: Skrämdump/GP

Göteborgs-Posten kablade ut att Henrik Stenson vann Jerringpriset, Ubers kommunikationschef slutar och Little Jinder fick 300 000 kronor för Så mycket bättre. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Little JinderOliver CarraGöteborgs-PostenApple MusicMarkus Hankins

GP:s megatabbe: flashade på fel Jerringvinnare
Igår tog ryttaren Peder Fredricson hem det prestigefyllda Jerringpriset. Han vann framför favorittippade golfspelaren Henrik Stenson. Men Göteborgs-Posten trodde uppenbarligen att Stenson skulle vinna. Därför skickade de ut en nyhetsflash med fel vinnare – och en motivering som alltså inte finns.

Den pinsamma missen väckte en del skadeglädje på Twitter.

— Niklas Hermansson (@Nikche) 16 januari 2017När du chansar lite för att vara först. #Kämpa pic.twitter.com/5pFXqRpTC7
— Jonathan Larsson (@jonathankalle) 16 januari 2017@sebastianlaneby Ok, glöm allt vad både pinsamma sketcher, töntvulkaner och ritualslaktade klubbmärken heter. Saknar ord.

Här är artikeln‚ med den mer korrekta rubriken "Stenson prisad – men utan Jerringpris". GP:s onlinechef Markus Hankins har beklagat det inträffade.  

Ubers kommunikationschef lämnar
Oliver Carrá gick från Tele2 till Uber för 1,5 år sedan. Nu lämnar han bolaget, rapporterar Dagens Media.
– 1,5 år är en lång tid när det händer så mycket som det gör på en startup i hög tillväxt. Vi har lanserat nya produkter och stängt produkter som Uberpop, och vi har gått från två till fem städer i Sverige. För att nämna något av det. Det känns som att jag har varit på Uber mycket längre än så. Självklart känns det tudelat att sluta, men att byta jobb ska alltid vara ett svårt beslut, annars har man stannat för länge, säger han till sajten.

DN: Rätt av SVT att sända inslag om brottslingarna ursprung
I söndags fick SVT:s Agenda kritik för sitt inslag med krav på att BRÅ ska granska gärningsmäns etniska ursprung.
"Hur tänker Agenda när de skapar ett reportage som helt spelar på ett visst partis planhalva? Tycker de att SD fått för lite utrymme i media?" twittrade Morgan Johanssons (S) pressekreterare Adriana Haxhimustafa.
Men SVT får nu stöd av DN:s ledarredaktion.
"Det är klart att medier inte ska skygga för ämnen som är kontroversiella, oavsett om det gynnar ett visst parti. Det viktiga är hur inslagen görs. Det är märkligt att debattörer fortfarande vill att vissa frågeställningar ska undvikas för att de kan tänkas stärka SD. Hur bra har den taktiken fungerat hittills?" skriver de i sin huvudledare.

"Klumpa inte ihop seriös mediekritik med Trump"

Expressens ledarskribent Patrik Kronqvist ger sig på DN:s kulturchef Björn Wiman, som han menar klumpar ihop seriös mediekrik med Donald Trumps attacker mot de fria medierna.
"För trots alla hot mot medierna är de fortfarande en viktig maktfaktor som behöver granskas. Nu tycks logiken dock snarare vara hämtad från en annan amerikansk president: "Antingen är ni med oss, eller så är ni med terroristerna." (...) Jag kan inte tänka mig något bättre sätt att ge de verkliga konspirationsteoretikerna vatten på sin kvarn när de dillar om "mediemörkläggningen" skriver han i en krönika.

Arvodet för Så mycket bättre: 300 000 kronor
Artisten Little Jinder avslöjar i podden "Värvet" att hon fick 300 000 kronor för sin medverkan i TV4-programmet Så mycket bättre.
– Jag kan än idag undra varför jag var i det sammanhanget, men det var ju lite kul, säger hon enligt Nöjesbladet.

Apple bekräftar: ska göra videoinnehåll
Förra veckan kom uppgifter på att Apple vill konkurrera med Spotify genom att ta fram egna filmer och tv-serier. Nu bekräftar bolaget att de har som ambition att skapa eget rörligt innehåll.
– Hos Apple Music försöker vi skapa en helhetlig populärkulturell upplevelse. Det råkar inkludera både ljud och bild, sa Apple Music-chefen Jimmy Iovine på ett event i helgen, enligt Hollywood Reporter.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.