Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GP:s passning till DN efter läsarökningen

Publicerad: 4 augusti 2016, 14:02

GP är stolta över läsarsiffrorna.

Foto: Krister Berntsson

Förutom att slå totalt läsarrekord förra veckan så gick GP även om DN i antalet unika läsare i mobilen. Då skickar onlinechefen Markus Hankins en hälsning till kollegorna i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterMediaDNGöteborgs-PostenMobilKia-IndexSvenska DagbladetMarkus Hankins

Stampen-krisen verkar långt borta för Göteborgs-Posten som jublar över sina läsarrekord både för sidvisningar totalt och antalet unika webbläsare i mobilen.

GP har lyckats slå både DN och SvD 12 veckor i rad, enligt Kia-Index.

I förra veckan slog GP.se rekord på sidvisningar totalt, då man nådde 20,77 miljoner sidvisningar. Tidningen gick för första gången om DN.se på veckounika webbläsare i mobilen.

Anledningen sägs vara att GP satsat mer på internationella nyheter den senaste tiden.

– Under flera av de stora nyhetshändelserna har GP.se inte bara varit först i Sverige utan även först internationellt, säger Henrietta Johansson, nyhetschef GP.se, till egna tidningen.

Och GP kan inte låta bli att vara lite kaxiga.

– Vi får skicka en passning till DN:s chefredaktör Peter Wolodarski. Ni får nog ta och skärpa till er där uppe i huvudstaden för vi behöver lite konkurrens, säger Markus Hankins, onlinechef på GP.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.