Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GP:s tidigare chefredaktör vann mot lokalpolitiker i förtalsmål

Publicerad: 17 september 2013, 08:18

Jonathan Falck.

Högsta Domstolen tar inte upp fallet där Göteborgs-Postens tidigare chefredaktör Jonathan Falck anklagats för förtal av en lokalpolitiker. Det skriver nyhetstjänsten Mediatrender.


Ämnen i artikeln:

Jonathan Falck

Jonathan Falck anmäldes i januari 2012 av politikern Carl Ek – politisk vilde i Göteborgskommunfullmäktige sedan 2010.

Enligt Ek utgjorde artikeln ”Politiker anklagas för att ha blåst student” förtalsbrott. Det som fick Carl Ek att reagera var framförallt raderna i artikelns sista stycke: "Carl Ek har tidigare dömts för trolöshet mot huvudman och för stöld av ett Strindbergbrev från Landsarkivet i Göteborg.” Ek menade att Falck genom publiceringen i rollen som ansvarig utgivare uppsåtligen pekat ut honom som brottslig och klandervärd i sitt levnadssätt.

Tingsrätten friade Falck från förtalsanklagelserna i februari 2013. Ek tog fallet vidare till Hovrätten, som inte meddelade prövningstillstånd. Ek överklagade till Högsta domstolen som i går meddelade att man inte heller prövar fallet.

Jonathan Falck var chefredaktör och ansvarig utgivare för GP fram till 2012.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Jonathan Falck

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.