Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GP tar in Birro som krönikör

Publicerad: 26 juni 2015, 08:47

Marcus Birro presenterades i dag som en av GP:s sommarkrönikörer.

Foto: Andreas Elgstrand

Göteborgsposten tar in Marcus Birro som en av åtta sommarkrönikörer. Den nionde augusti kommer han att skriva en kolumn i tidningen på ledarplats.


Ämnen i artikeln:

Marcus BirroGöteborgspostenAlice Teodorescu

Den omtalade och kontroversiella krönikören Marcus Birro kommer att skriva en krönika på ledarplats i GP i sommar, det bekräftar Alice Teodorescu, politisk redaktör och chef för GP:s ledarredaktion.

Marcus Birro fick i höstas sparken som krönikör från Expressen efter att ha medverkat i en högerextremistisk podcast. Men Alice Teodorescu menar att det inte är något som har med hans roll som sommarkrönikör på GP att göra.

– Den händelsen har ägt rum i en situation där han inte hade några kopplingar till oss och det är ingenting han kommer att fortsätta med, säger hon till Resumé. Vi har valt att ta in Marcus Birro som krönikör eftersom han, liksom de resterande sommarkrönikörerna, är duktiga och intressanta skribenter.

I ett mail till Resumé skriver Marcus Birro att han är glad och tacksam över att han får chansen att skriva en krönika i GP. Han skriver också att "Det finns personer inom media som vägrar rätta sig i ledet. Folket bakom Göteborgs-Postens ledarsida är några av dem."  

Enligt Teodorescu rör sig Marcus Birros uppdrag för GP enbart om en sommarkrönika och det finns inte några planer på att han i fortsättningen ska skriva fler krönikor för tidningen.

Susanna Sköld

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.