Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GP utnyttjat av resebolag

Publicerad: 26 augusti 2013, 07:06

Göteborgs-Posten fick mycket reaktioner i helgen efter att samtliga prenumeranter fått ett annonsutskick med ett reseerbjudande. Erbjudandet antyder att resebolaget samarbetar med GP, men det gör man inte. Bolaget har kritiserats för liknande utskick tidigare.


”Kära läsare av Göteborgsposten.”

Så inleder norska TSS Travel Scandinavia AS sitt erbjudande till tidningens prenumeranter.

Resebolagets utskick gick ut under lördagen med erbjudande om billiga resor till Turkiet.

Här  fanns ett visitkort för en person med titeln ”ledare avd. för  läsarresor” och texten ”Ett stort tack till dig som läsare av  Göteborgsposten!”

GP uppger att många läsare hörde av sig med frågor  om hur tidningen kan samarbeta med ett bolag med reseerbjudanden som  inte uppfattas som seriösa:
- Givetvis är det här alldeles för  otydligt för mottagaren huruvida GP är delarrangör i det här eller inte,  och det är vi absolut inte. Det är ett rent annonserbjudande från dem,  säger Fredrik Dobber, försäljningsdirektör på GP.

Han tycker att allt  tyder på att slutversionen inte har godkänts – kuverten kom  igenklistrade till GP:s tryckeri i Backa för inbladning.

GP har också  ringt upp resebolaget för att kolla hur allt fungerar. Det tog en timme  innan man nådde fram och då fanns inte ens de billigaste resorna kvar –  man erbjöds en resa som kostade dubbelt så mycket.  

Flera gånger talade resebolaget om ett samarbete med GP:
–  Tidningen tackar er för att ni är läsare och så gör vi det här  erbjudandet, sade säljaren till den person som ”testade resebolaget”.

Personen bad säljaren även att precisera samarbetet, varpå svaret blev:
”Vi skickar erbjudande till tidningar och de skickar ut till sina läsare. Det finns inget annat samarbete.”

GP  uppger också att TSS Travel Scandinavia inte bara har sänt  reseerbjudanden via GP.

Så sent som i fredags tvingades Motormännens  Tidning klargöra att bolaget inte har något att göra med tidningen eller  företaget.
Resebolagets tyska systerbolag kom ett liknande utskick till norska tidningar under mars förra året, enligt GP.

Resumé har sökt bolaget.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.