Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

GP vid gripandet: ”Ladies and gentlemen, we got him!”

Publicerad: 20 november 2015, 08:38

GP:s rubrik.

Foto: Twitterprofilen @silvertejp.

I går greps den misstänkte terroristen som jagats av Säpo och Polisen.
Då körde GP ut en artikel med rubriken: "Ladies and Gentlemen, we got him!"


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Det var i ett bostadsområde i Boliden som polisen slog till och grep den misstänkte terroristen. Medierna har rapporterat intensivt om jakten de senaste dagarna, efter att Säpo i onsdags bekräftade att en man var anhållen i sin frånvaro för att han misstänks ha planerat terroristbrott. Samma dag höjde de hotnivån till fyra på en femgradig skala.

Det var under liverapporteringen i går som Göteborgs-Posten slog till med rubriken. Den blev snabbt ifrågasatt på Twitter:

"Vad fan håller ni på med, kollegor?", "Fruktansvärt osmakligt", "jävla svin, typ" och "ärligt talat, vad är detta? Terroristjakt är väl inte någon kabaré", skriver några av de som twittrat om rubriksättningen.

Resumé har sökt GP på telefon, som bett om att få återkomma med svar på våra frågor i ett mejl, i och med att de "är mitt uppe i en hektisk nyhetsrapportering".

– Rubriken låg ute några minuter innan den togs bort och är ett exempel på när det har gått för fort under ett hektiskt nyhetsarbete. Det är viktigt att påpeka att det var en polis som twittrade detta efter gripandet, men det framgick inte tillräckligt tydligt. Jag förstår dock att man kan reagera och vi har diskuterat frågan för att undvika liknande incidenter i framtiden, skriver Christofer Ahlqvist, nyhetschef på GP.

Före GP lade upp rubriken till artikeln twittrade kontot @YB_Södermalm:

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.